Δημοσιογράφος: Είναι η πρώτη φορά που τα λέμε μετά τη διαγραφή σας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα από την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κυρία Φώφη Γεννηματά. Τις ημέρες εκείνες είχαμε μιλήσει και μου είχατε πει ότι δεν είσασταν ακόμα έτοιμος να μιλήσετε στο ραδιόφωνο. Μάλιστα μου είχατε πει ότι θέλατε να σταθμίσετε...
Γρηγοράκος: Ευχαριστώ πολύ που το σεβαστήκατε αυτό.
Δημοσιογράφος: Μου είχατε πει, λοιπόν, ότι θέλατε να σταθμίσετε τις όποιες εξελίξεις και να πάρετε τις αποφάσεις σας με νηφαλιότητα. Φαίνεται ότι έχετε ήδη πάρει τις αποφάσεις σας για να θέλετε να μιλήσετε στο ραδιόφωνο και μάλιστα στον κόσμο που σας στηρίζει και σας ψηφίζει πολλά χρόνια και σας στέλνει στη Βουλή.
Γρηγοράκος: Πολλά χρόνια και τον ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ και όλους εσάς που πραγματικά συμπαραταχθήκαμε σε μια προσπάθεια άλλες φορές επιτυχημένη και άλλες φορές όχι αποτελεσματική για τα προβλήματα και την καθημερινότητα της Λακωνίας. Ήταν δύσκολα τα πράγματα την τελευταία εξαετία και τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολα,επειδή τη χώρα την κυβερνάει μια ανεύθυνη και επικίνδυνη ομάδα. Τα πράγματα είναι για τη χώρα πιο δύσκολα απ' ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Δημοσιογράφος: Να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας από τις αποφάσεις που έχει πάρει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος;
Γρηγοράκος: Ναι. Η απόφασή μου, η οποία, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι και η τελειωτική, εννοώντας ότι δεν ξέρω ακόμα αν θα παραμείνω στο πολιτικό σκηνικό της Λακωνίας και της Ελλάδας, είναι ότι με το χώρο του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο υπήρξα και ιδρυτικό μέλος εδώ και σαράντα χρόνια, και με την κυρία Γεννηματά και αυτή την ομάδα, η οποία υπάρχει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, δε θέλω να έχω καμία σχέση. Δε θέλω να παραστώ πια σε καμιά διαδικασία, όποια κι αν είναι αυτή, ανασυγκρότησης του χώρου.
Δημοσιογράφος: Πράγμα που σημαίνει ότι είτε γίνουν αιφνίδιες εκλογές, όπως κάποιοι προβλέπουν, είτε γίνουν σε τέσσερα χρόνια...
Γρηγοράκος: Δε θα είμαι παρών με αυτό το κόμμα, δυστυχώς. Δε θα είμαι παρών, γιατί έχω λόγους, όχι μόνο την προσωπική μου διαγραφή, αλλά έχω και λόγους με την ηγετική ομάδα αυτής της παρέας, η οποία στις εκλογές του 2015 διέσπασε το ΠΑΣΟΚ. Και αυτή τη στιγμή, η κυρία Γεννηματά δε σεβάστηκε τίποτα, τους έχει φέρει όλους πίσω και φέρνει και τον κύριο Παπανδρέου πίσω. Κύριε Σταθάκη, ήρθε η ώρα να πούμε τις αλήθειες. Η κυρία Γεννηματά από το 2009 έως το 2015 ήταν Υπουργός. Η κυρία Γεννηματά δεν ήταν καν Βουλευτής και ήταν Υπουργός. Την πλήρωσε πολύ ο ελληνικός λαός με αυτό το όνομα του πατέρα της. Από το 2012 που την προεδρία του ΠΑΣΟΚ την πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος έως το 2015 εγώ δεν είδα ποτέ αυτήν την κυρία και την παρέα που έχει σήμερα να βγουν μια φορά να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Μια φορά να στηρίξουν τον Πρόεδρο, μια φορά την κυβέρνηση. Φανταστείτε ότι ήταν Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και, επειδή είστε δημοσιογράφος, θα ήθελα να σας θυμίσω, αν βγήκε μια φορά να στηρίξει ο,τιδήποτε από αυτά που έκανε. Ή αν σας θυμίζει κάτι σαν Υπουργός, από όλα τα Υπουργεία που πέρασε, γιατί πέρασε από το Υπουργείο Υγείας, από το Υπουργείο Παιδείας, από το Υπουργείο Εσωτερικών με το Γιαννίτση, από το Υπουργείο Άμυνας. Πέρασε δηλαδή από έξι -εφτά Υπουργεία. Πείτε μου, σε ποιο Υπουργείο θυμάστε ότι έκανε κάτι. Και βγαίνει μετά και λέει ότι μας χωρίζει άβυσσος. Τρία χρόνια όμως ήταν Υπουργός αυτής της κυβέρνησης. Δε θεωρώ, λοιπον, ότι η κυρία αυτή μπορει να εκπροσωπήσει ένα τόσο σημαντικό χώρο, έναν τόσο σοβαρό χώρο που είναι ο χώρος του κέντρου, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον τοίχο και στην εξαφάνιση. Αυτές οι κινήσεις που κάνει, μετά βέβαια από τη διαγραφή μου, γιατί εγώ επέμενα να γίνουν αυτές οι κινήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν είναι τίποτα. Δείτε τώρα σε κανα μήνα που θα κάνει μια συνδιάσκεψη ότι δε θα βγει πουθενά. Πουθενά δε θα οδηγήσει. Θέλουν να εξαφανιστεί ο χώρος κάποιοι απ' αυτούς για να πάνε να συγκυβερνήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ σ' αυτή τη διαδικασία, κύριε Σταθάκη, δε θα συμμετάσχω.
Δημοσιογράφος: Η δήλωσή σας ότι δε θα συμμετάσχετε σ' αυτή τη διαδικασία, μάλλον δε θα συμμετάσχετε στις επόμενες εκλογές με αυτή την «παρέα», όπως εσείς τη χαρακτηρίζετε, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είστε παρών με κάποιο άλλο κόμμα;
Γρηγοράκος: Βεβαίως. Αλίμονο, δεν έχω κλείσει την πόρτα της πολιτικής. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα. Αλλά να σας πω και κάτι άλλο; Υπάρχει και άλλος χώρος. Να γυρίσω πίσω στο Πανεπιστήμιο. Δεν έχω κλείσει την πόρτα της πολιτικής, αλλά, όπως σας είπα νωρίτερα, δεν έχω πάρει ακόμα τις αποφάσεις μου. Έχει πολύ χρόνο ακόμα μπροστά για να πάρει κανείς αποφάσεις. Η απόφασή μου όμως να μην κατέβω ξανά σ' αυτό το χώρο είναι ειλημμένη. Για μένα αυτό το πράγμα έχει τελειώσει.
Δημοσιογράφος: Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είσαστε σε οποιοδήποτε χώρο. Ίσως με εξαίρεση το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή.
Γρηγοράκος: Σίγουρα δε θα είμαι με το ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα είμαι με αυτούς που κατασυκοφάντησαν το χώρο από τον οποίο προέρχομαι και κατασυκοφάντησαν όλους εμάς σε προσωπικό επίπεδο. Ξέρετε, εγώ πήγα σε όλη την Ελλάδα όταν ήμουν Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Υγείας. Πήγα σε όλη την Ελλάδα και μόνο σε ένα σημείο δε με άφησαν να πάω, με εμπόδισαν να μπω, κι αυτό ήταν το Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ήμουν ο μοναδικός Υπουργός που πήγα παντού σε όλη την Ελλάδα και δεν είχα ποτέ αντιδράσεις σε τίποτα. Έδωσα πολύ μεγάλο αγώνα τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Σαμαρά και το Βενιζέλο. Πολύ μεγάλο αγώνα και αυτή η παρέα, που σήμερα κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ, ήταν απόντες. Κανείς τους δε βγήκε στην τηλεόραση να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Ρήγας, ο Γρηγοράκος, ο Κουτσούκος, ο Κεγκέρογλου. Αυτοί βγαίνανε και στηρίζανε. Κανείς άλλος. Όλοι οι άλλοι ήταν Υπουργοί πρωτοκλασάτοι και μερικοί είχαν φύγει και ξαναήρθαν πίσω και άλλοι δε εμφανίζονταν στην τηλεόραση να στηρίξουν μια συγκεκριμένη πολιτική, μια συγκεκριμένη πολιτική, η οποία είχε γίνει πολιτική επιλογή από το ΠΑΣΟΚ για τη χώρα. Δε λέμε ότι τα κάναμε όλα καλά, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου τα έκανε όλα άριστα. Κάναμε κι εμείς πολλά λάθη. Κάναμε λάθη και καθόμασταν όχι γιατί μας άρεσε η εξουσία αλλά επειδή θέλαμε να βοηθήσουμε τη χώρα σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία. Ενώ οι σημερινοί, όπως βλέπετε, είναι αγκιστρωμένοι πάνω στην καρέκλα. Μη φύγει η καρέκλα. Αποδεικνύονται οι σημερινοί ένα μνημείο πολιτικής ελαφρότητας και επιπολαιότητας. Βλέπετε τι κάνανε τις τελευταίες μέρες με το ΔΝΤ. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και η Αμερική με αμηχανία είδαν τους μικροπολιτικούς χειρισμούς του Τσίπρα. Και η απάντηση που έδωσε η Λαγκάρντ στην επιστολή προς τον Τσίπρα είναι άκρως προσβλητική. Τους φτύνεις δηλαδή και σκουπίζονται. Δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Οδήγησαν τη χώρα σε διεθνή απομόνωση. Λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει οπωσδήποτε από την εξουσία. Είναι ζωτική ανάγκη να φύγει. Και την λύση θα τη δώσει μόνο ο ελληνικός λαός. Δε μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση με αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι αμοραλιστές, είναι ιδεοληπτικοί, έχουν εμμονές. Μανία με το Δημόσιο, μόνο το Δημόσιο. Μα, κύριε Σταθάκη μου, μόνο ο ιδιωτικός τομέας παράγει στην Ελλάδα. Ο δημόσιος τομέας είναι αντιπαραγωγικός. Δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή. Πάνω από 9.000 επιχειρήσεις ετοιμάζονται να φύγουν από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Θα μπορέσει ο ελληνικός λαός με αυτά τα τρομακτικά μέτρα, που φέρνουν αυτές τις μέρες, να εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις; Όχι. Άρα, λοιπόν, θα έχουμε μεγάλα προβλήματα. Μέχρι και προβλήματα υπαρξιακά σαν χώρα.
Δημοσιογράφος: Βλέπετε, λοιπόν, να οδηγούμαστε πάλι σε αδιέξοδο όπως το περασμένο καλοκαίρι;
Γρηγοράκος: Τα ίδια τα περσινά αδιέξοδα. Είναι ακριβώς το ίδιο σενάριο. Και όταν αυτοί που κυβερνάνε σήμερα βλέπουν τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχουν φέρει τη χώρα, προσφεύγουν στην ίδια προσφιλή μέθοδο. Κατασκευάζουν εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, εξ ου και η πρεμούρα του Πρωθυπουργού να εκμεταλλευτεί τη διαρροή της υποκλοπής. Όλα αυτά δημιουργούν ερωτήματα στους συμμάχους μας και, όπως καταλαβαίνετε, είναι κι αυτοί έμπειροι πολιτικοί, είναι πολλά χρόνια στο κουρμπέτι και δε μπορεί να τους κοροϊδεύει μια παρέα, η οποία δεν ξέρει τίποτα και βρέθηκε ξαφνικά να κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Εγώ θέλω να σας πω μόνο ότι ο τρόπος που αντέδρασε η κυβέρνηση σ' όλη αυτή τη διαρροή έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυσμενές κλίμα στην Ευρώπη. Απλώς, το έκανε αυτό για να συσπειρώσει εσωτερικά την κοινοβουλευτική του ομάδα, για να μπορέσει να περάσει αυτά τα σκληρά φορομπηχτικά μέτρα που έρχονται αυτές τις μέρες με το νομοσχέδιο. Πάντως, θέλω να σας πω ότι αυτή η συγκεκριμένη υποκλοπή νομίζω ότι έγινε και από την Ελλάδα και πρέπει ο επικεφαλής της Ε.Υ.Π., ο κ. Ρουμπάτης, να δώσει απαντήσεις. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, όπως βλέπετε. Είδα και στη Βουλή, είδατε κι εσείς τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη. Όλα αυτά είναι συνέχεια μιας ανερμάτιστης πολιτικής που ακολούθησε τον προηγούμενο χρόνο και την εξέφραζε βέβαια πάλι ο κ. Βαρουφάκης, που έβλεπε τότε το πιστωτικό γεγονός που κι αυτές τις μέρες συζητάμε πάλι να έχουμε. Ο κ. Βαρουφάκης, οποίος βέβαια έχει ομολογήσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε αποδεχθεί το τρίτο μνημόνιο και ο κύριος Τσίπρας δεν έδινε ποτέ σαφείς και καθαρές απαντήσεις για τίποτε και, απλούστατα, ήθελε να κοροϊδεύει τον κόσμο ότι διαπραγματεύεται σκληρά, με αοριστολογίες, κούφιες απαντήσεις και λαϊκισμό. Αυτές οι συχνές μεταμορφώσεις του Τσίπρα, που μια φορά το θέλει το ΔΝΤ – αν θυμάστε το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΔΝΤ θεωρείται απαραίτητο, αν θυμάμαι ο Τσακαλώτος τα έλεγε αυτά...Θυμάστε, είπε ο Τσακαλώτος, χαθήκαμε αν δεν περάσει η αξιολόγηση... Αυτά τα πέρα δώθε, αυτές οι μεταμορφώσεις, δηλαδή αυτή η αστάθεια που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό του τόπου έχει επιπτώσεις, έχει επιπτώσεις στην οικονομία.
Δημοσιογράφος: Τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό πώς τους κρίνετε;
Γρηγοράκος: Τραγικές. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου και η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα έχει τεράστιες ευθύνες γι αυτό. Μην ξεχνάτε, κύριε Σταθάκη, ότι εγώ ήμουν Υπουργός Μετανάστευσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. Κι εμείς τότε είχαμε Σύρους πρόσφυγες. Απλούστατα, δεν το είχαμε αυτό το πράγμα μεγαλοποιήσει. Ξέραμε ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Είχαμε 19.000 Σύρους πρόσφυγες, στους οποίους είχαμε φερθεί πολύ καλά και καλά κάνουμε και φερόμαστε έτσι καλά σ' αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους σήμερα.Αλλά δεν είχαμε πει ότι ανοίγουμε τα σύνορά μας, ελάτε και σας περιμένουμε. Κοιτάτε από το «ελάτε και σας περιμένουμε» την αντίδραση της Ευρώπης. Μας έκλεισαν τα σύνορα και μας απομόνωσαν. Αντί τα σύνορά μας να είναι η Τουρκία και τα παράλια της Τουρκίας και όλη η περιοχή μέχρι την Κύπρο, τώρα τα σύνορά μας έφθασαν στα Σκόπια. Και ξέρετε τι με ενοχλεί πολύ περισσότερο, κύριε Σταθάκη; Μάλλον ο κύριος Τσίπρας νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους. Πιστεύει ότι οι πολίτες ξέχασαν τις δημόσιες διακηρύξεις όπου υποστήριζε με φανατισμό την ανάγκη απομάκρυνσης από το πρόγραμμα εξυγίανσης. Θυμάστε τι έλεγε μετά για το προσφυγικό, με την κυρία Χριστοδουλοπούλου, ότι οι πρόσφυγες έρχονται και φεύγουν, λιάζονται και μετά φεύγουν. Όλα αυτά αξιολογούνται από όλους μας και ιδιαίτερα από αυτούς που τους ενδιαφέρει η οικονομική κατάσταση της χώρας και η Ελλάδα. Την πιο κρίσιμη ιστορικά περίοδο της χώρας, τη διακυβέρνησή της έχει, όπως πολύ σοβαρά είπε ο Σημίτης, μια παρέα ανοήτων και απαίδευτων ανθρώπων. Πίστευαν ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη, θα αλλάξουν τον κόσμο. Αν θυμάστε, είχαν κλείσει και την Αμυγδαλέζα, τώρα δεν το παραδέχονται. Είχαν βγει στο δρόμο και γελάγανε και κάνανε και διάχνανε και επαίροντο για όλα αυτά. Κι όμως, τους βλέπετε τώρα, δεν τους καίγεται καρφί καθόλου. Είναι εκεί, αγκιστρωμένοι στην εξουσία. Ειδικά ο συνέταιρός τους, ο κύριος Καμένος, αυτή κι αν ήταν κωλοτούμπα, αυτό κι αν ήταν κυβίσθηση 360 μοιρών. Έλεγε για τον Μουζάλα αυτά που έλεγε, έλεγε θα ρίξει την κυβέρνηση και μετά έλεγε θα σε στηρίξουμε μέχρι θανάτου, κλπ. Τέλος πάντων, εγώ πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία. Αυτή η κυβέρνηση που την κυβερνάει σήμερα υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών της χώρας. Γιατί αυτό το σχήμα που κυβερνάει τώρα, το αριστεροδεξιό σχήμα, είναι ένα σχήμα αλλόκοτο και όλοι αυτοί οι αδέξιοι χειρισμοί στα ζητήματα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης επιτείνουν την ανεπάρκεια της ίδιας της κυβέρνησης και έχουν φοβερές επιπτώσεις στην οικονομία και στην διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων του Έλληνα πολίτη.
Δημοσιογράφος: Από την εμπειρία σας και την κουβέντα που κάνετε με συναδέλφους σας, θεωρείτε ότι θα έχουμε εκλογές μέσα στο 2016;
Γρηγοράκος: Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα φύγει νύχτα. Δε θέλω να είμαι κακός, ξέρετε, μάντης, αλλά θέλω να σας πω ότι αυτή η κυβέρνηση θα φύγει νύχτα διότι αυτή η πολιτική ομάδα είναι ανερμάτιστη, ανίκανη, επικίνδυνη και οι περισσότεροι από αυτούς είναι «φευγάτοι». Δηλαδή, κύριε Σταθάκη, αν διαβάζει κανείς ξένο Τύπο, έχουμε γίνει αντικείμενο χλευασμού από τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Φανταστείτε ότι υπεύθυνος όλης της ιστορίας του μεταναστευτικού και σύμβουλος του Πρωθυπουργού είναι ο Καρανίκας. Άρα λοιπόν, εν κατακλείδι, η σωτήρια λύση για τη χώρα είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και να δώσει ο λαός την απάντηση. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι πολύ κάθε λίγο και λιγάκι να πηγαίνει κανείς σε εκλογές. Είναι πολύ βαρύ για τη χώρα. Αλλά είναι πολύ βαρύτερο το αντίτιμο που πληρώνουμε με την κυβέρνηση αυτή. Χίλιες φορές, λοιπόν, να πάμε σε εκλογές για να σηκωθούν να φύγουν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις χώρας, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή.
Δημοσιογράφος: Η πρόταση του κυρίου Λεβέντη για διακυβέρνηση από όλους μαζί σας βρίσκει σύμφωνο;
Γρηγοράκος: Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πια οι συνθήκες. Και ξέρετε γιατί; Γιατί και το καλοκαίρι, και γυρίζω πάλι πίσω στη διαγραφή μου, είχα στείλει τον Αύγουστο, αν θυμάστε, μια επιστολή στην κυρία Γεννηματά πριν πάει να συμφωνήσει για το μνημόνιο. Της είχα πει, πρόσεξε, όταν πας εκεί θα πρέπει να δεσμεύσεις τον Τσίπρα να μην πάμε σε εκλογές. Κι όμως, ο Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής, όπως καταλάβατε. Δεν τον πιστεύει πια κανείς τώρα. Κάποτε, αυτή η πρόταση του Λεβέντη νομίζω ότι στεκόταν.Δηλαδή, μετά από τις εκλογές στεκόταν, γιατί η χώρα έχει τεράστια προβλήματα. Στεκόταν να υπάρχει μια κυβέρνηση οικουμενική, διαφορετική, μια κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης, δεν ξέρω πώς θα την ονόμαζαν, μια κυβέρνηση αυξημένης πλειοψηφίας. Τώρα πια δεν υπάρχουν οι συνθήκες αυτές, κ. Σταθάκη. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό. Όπως βλέπετε, τα θέματα της Δικαιοσύνης έχουν έρθει πάλι στην επικαιρότητα, ο Πρωθυπουργός έχει εμπλακεί πια, έχει αναλάβει το ρόλο Εισαγγελέα, έχει μπει σε μια διαδικασία πολύ περίεργη για έναν Πρωθυπουργό, εξεταστικές επιτροπές, κλπ. Όλα αυτά δημιουργούν πια όχι ένα καλό κλίμα συναίνεσης όπως θα έπρεπε να έχει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή οικουμενική ή όπως αυτή θα λεγόταν. Οι εξεταστικές επιτροπές, ξέρετε, είναι συγκρουσιακά πράγματα στη Βουλή. Πώς, λοιπόν, κάνεις πρώτα εξεταστική επιτροπή και μετά πας σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, οικουμενική; Αυτές οι κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή το τελευταίο δεκαπενθήμερο, εξεταστικές στη Βουλή, εξεταστικές το ένα, εξεταστική το άλλο ή να βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα να απαλλάσσει τους Υπουργούς του από γεγονότα και από καταστάσεις που θα έπρεπε να έχει λάβει σοβαρά υπόψη του. Μιλάω για τον κ. Σταθάκη, έτσι; Αν το είχε κάνει άλλος αυτό ή αν είχε γίνει αυτό από άλλον Υπουργό οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης, θα ήταν κρεμασμένος στο Σύνταγμα. Αν είχαν βγει αυτά τα στοιχεία που λένε φοροφυγά τον Πρωθυπουργό, αυτά που έβγαλε χθες η εφημερίδα «τα ΝΕΑ», όλες αυτές οι καταγγελίες που δεν απαντήθηκαν πλήρως, σε καμιά χώρα του κόσμου δε θα στεκόταν αυτή η κυβέρνηση. Αυτά λοιπόν τα γεγονότα έχουν αποκλείσει εκ των προτέρων οποιαδήποτε συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Δημοσιογράφος: Κύριε Γρηγοράκο ευχαριστώ πάρα πολύ για την κουβέντα που κάναμε.
Γρηγοράκος: Κύριε Σταθάκη, καλημέρα. Ευχαριστώ που μου δίνετε πάντα το βήμα και μιλάμε για τη Λακωνία και χαίρομαι ιδιαίτερα να μιλάω μαζί σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου