ΣΥΡΙΖΑ : Δεν υπάρχει πρόθεση ούτε σχεδιασμός ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών ως αντιστάθμισμα της απώλειας της παραγωγής τους


Δεν υπάρχει πρόθεση ούτε σχεδιασμός από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άμεση ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών ως αντιστάθμισμα της απώλειας της παραγωγής τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τη δακοπροσβολή.

Στην απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, την οποία συνυπογράφει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, αρκέστηκε να περιγράψει τις προϋποθέσεις κατάρτισης πλήρους φακέλου για καταστροφές από ακραίες καιρικές συνθήκες , με στόχο την ένταξη σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αν και πότε θα οριστεί επιστημονική επιτροπή από το ΥΠΑΑΤ.

Σε ό,τι αφορά τη δακοπροσβολή, και τις ζημιές που προκάλεσαν στις καλλιέργειες, προϋπόθεση για την αποζημίωσή τους είναι να αποδειχτεί ότι δεν υπήρξαν τα κατάλληλα μέσα αντιμετώπισης της εν λόγω προσβολής.

Σε μία πολύ κακή χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης, κατά την οποία μειώθηκε η παραγωγή και υποβαθμίστηκε η ποιότητα του ελαιολάδου, ενός από τα σημαντικότερα προϊόντα στήριξης της τοπικής οικονομίας, το Υπουργείο δείχνει να μη μπορεί να δώσει λύση σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα.

Και ενώ η τελευταία χαλαζόπτωση και οι ακραίες καιρικές συνθήκες αποτελείωσαν τους ελαιοπαραγωγούς, Κυβέρνηση και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, αδιαφορούν προκλητικά.

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

e-info.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

LAKONES.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

BANNER 1

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

EBLOG

GRAD GROUP

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ