Θεωρείται πρόγονος όλων των ποτών που προέρχονται από ζύμωση και οι ρίζες του χάνονται στο βάθος του χρόνου. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει το πάντρεμα αποκλειστικά του μελιού και του νερού. Έπεται ζύμωση διάρκειας περίπου 18-24 μηνών σε δρύινα βαρέλια. Το όνομα του, σύμφωνα με την παράδοση, δόθηκε από το μήνα του μέλιτος, όπου όπως λέγεται το κατανάλωναν οι νεόνυμφοι καθ΄ όλη τη διάρκεια, για έναν μελλοντικά «γλυκύ» γάμο. Κατά τη μυθολογία το περίφημο νέκταρ των Θεών ήταν το Υδρόμελι.
Πέρα από το ιδιαίτερο χρώμα και το μεθυστικό άρωμα, το Υδρόμελι διαθέτει τονωτικές ιδιότητες. Σερβίρεται δροσερό ή με παγάκια σαν λικέρ.
Συσκευασία: 50ml, 250 ml & 500 ml
“Το υδρόμελο της «Sotirale-Bio» είναι ένα παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό, παραγόμενο από μέλι και νερό μέσω ζύμωσης, το οποίο διαθέτει έντονη οσμή μελιού, ευχάριστη, γλυκιά και ελαφρώς όξινη γεύση, που ισορροπεί μεταξύ μελιού και κρασιού, και γεμάτη υφή στο στόμα."
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου