Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού



Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος είναι δύο εκ των βασικών παραγόντων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Αυτό αναφέρει ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Αγγελος Χρονάς, στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.

Στο μήνυμα αναφέρεται, ειδικότερα, πως “βασική εξέταση παραμένει η ετήσια μαστογραφία, την οποία δεν θα πρέπει να αμελεί ο γυναικείος πληθυσμός, αφού ο καρκίνος του μαστού, αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες. Κάθε χρόνο πάνω από 6.000 γυναίκες καταγράφονται με καρκίνο του μαστού, ενώ μία στις 8 θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η περιφερειακή Αρχή Νίκα έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό και στηρίζει κάθε δράση που στοχεύει στην πρόληψη και στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας, διενεργούν αυτόν τον καιρό σε όλον το νομό Λακωνίας, σε όσες γυναίκες το επιθυμούν, εντελώς δωρεάν, μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, ξεκινώντας από την Σπάρτη. Το πρόγραμμα έχει ήδη καλύψει Αρκαδία και Κορινθία και στόχο έχει να καλύψει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

Επίσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου ΞαναρχίΖΩ διοργανώνει στις 29 και 30 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, διημερίδα με κλινική εξέταση και ομιλία για τον καρκίνο του μαστού. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου όπου θα μπορεί το κοινό να θέσει τις δικές του ερωτήσεις”.

Καταλήγοντας στο μήνυμά του, ο Αγγ. Χρονάς επισημαίνει πως θα πρέπει όλες τις γυναίκες:

Να πραγματοποιούν από την ηλικία των 20 ετών αυτοεξέταση, να προβαίνουν σε μαστογραφία από τα 40 έτη και μετά, ενώ αν υπάρχει λόγος η μαστογραφία μπορεί να γίνει και σε μικρότερες ηλικίες.

Επίσης να γίνεται υπερηχογράφημα μαστών καθώς και κλινική εξέταση.

“Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως ο Καρκίνος του Μαστού δεν είναι αθεράπευτη ασθένεια, αλλά για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να γίνει έγκαιρη διάγνωση.

Επιπλέον θα πρέπει εκτός από τις προληπτικές εξετάσεις οι γυναίκες να ακολουθούν και καλές συνήθειες στην καθημερινότητά τους, όπως είναι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά), ο περιορισμός του αλκοόλ, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, η αποφυγή μακροχρόνιας χρήσης ορμονικών σκευασμάτων (αντισυλληπτικά) και η σωματική άσκηση” σημειώνει ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος.


Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

5129729

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

BANNER 1

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

EBLOG

LAKONIA REAL ESTATE

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ