26 Ιουνίου – Διεθνής Ημέρα κατά της Χρήσης και Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών



C:\Users\ILIAS\Desktop\ΦΩΤΟ\ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΩΤΟ\441468098_320094061185083_5966205849891109855_n.jpg
Δελτίο Τύπου

26 Ιουνίου – Διεθνής Ημέρα κατά της Χρήσης και Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών.


Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους. Στις μέρες μας, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαταραχές χρήσης ναρκωτικών.

Οι διαταραχές χρήσης εθιστικών ουσιών, παράνομων ή και νόμιμων, αφορούν ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και εμφανίζουν αυξητικές τάσεις σε διάφορες ομάδες, όπως οι νέοι, οι γυναίκες, τα άτομα με ψυχική νοσηρότητα και οι μετανάστες, ενώ η πολυχρήση είναι εξαιρετικά διαδεδομένη.


Υπολογίζεται ότι 296 ​​εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών το προηγούμενο έτος, 39,5 εκατομμύρια υπολογίζεται ότι πάσχουν από διαταραχές χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ τα θεραπευτικά προγράμματα υπολείπονται σημαντικά των αναγκών, κυρίως στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές του κόσμου.

Καθώς λοιπόν το ζήτημα της εξάρτησης εξελίσσεται και εξαπλώνεται, είναι απαραίτητο σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο να προσαρμοστούν και να εξελιχθούν οι πολιτικές πρόληψης και θεραπείας καθώς χάραξης μιας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης στις εξαρτήσεις, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με ευαισθησία και κατανόηση και με τη εφαρμογή θεραπευτικών προσεγγίσεων αναγνωρισμένης αποτελεσματικότητας.


Αξιολογώντας τις καταστροφικές συνέπειες των ουσιοεξαρτήσεων στο άτομο, στην οικογένεια και στην κοινότητα, καθώς και τις τεράστιες κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις τόσο σε εθνική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, κύριο στόχο αποτελεί η ενίσχυση των δράσεων δημόσιας υγείας μέσω της ενίσχυσης και της συνεργασίας μεταξύ οργανώσεων, δικτύων, φορέων και ιδρυμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.


Η διαχείριση του προβλήματος της ουσιοεξάρτησης απαιτεί την κινητοποίηση και το συντονισμό όλων μας, από τους ειδικούς παρόχους ψυχικής υγείας μέχρι τους υπεύθυνους για τη χάραξη και εφαρμογή της απαιτούμενης κοινωνικής πολιτικής, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες, με γνώμονα πάντοτε τις αρχές της επιστήμης, της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης.


Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE