Στην Υποδοχή Του Οικουμενικού Πατριάρχη Στην Λευκάδα ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

 





Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και παρουσία χιλιάδων πιστών, η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας υποδέχθηκε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024. Στις λαμπρές εκδηλώσεις, την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος.


Ειδικότερα, η υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη έγινε στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας, όπου τον καλωσόρισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος, ο Καθηγούμενος Γέροντας Νικηφόρος και ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Στην αντιφώνησή του ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Με πολύ συγκίνηση βρισκόμαστε στην ωραία Λευκάδα και πραγματοποιούμε την πρώτη στην ιστορία επίσημη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ι.Μ. Λευκάδος, τη νήσων των Ποιητών και των ανθρώπων των γραμμάτων. Ευχαριστούμε την Παναγία Φανερωμένη η οποία μας υποδέχεται στο περίσεμνο Αρχοντικό της, και όπως κάθε Λευκάδιος μόλις έρχεται στο νησί αμέσως ανεβαίνει να προσκυνήσει την Παναγία, έτσι και εμείς ερχόμενοι από την Θεοτοκοφρούρητη Κωνσταντινούπολη ως πρώτο χρέος ήλθαμε στην περικαλλή Μονή της και να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της”.

Στη συνέχεια στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε Δοξολογία για την επίσκεψη και ακολούθησε προσφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου, του Καθηγουμένου Γέροντος Νικηφόρου Ασπρογέρακα και αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καθηγούμενος Νικηφόρος προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ένα πολύτιμο αντίγραφο της εφεστίου Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης και ένα σετ αρχιερατικών εγκολπίων.

Την Κυβέρνηση Εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή.




Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE