ΜΟΛΑΟΙ: Εις Πρεσβύτερον χειροτονία στον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής



Με κάθε λαμπρότητα οι Μολάοι πανηγύρισαν την Πολιούχο και Προστάτιδά τους, Αγία Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευή, στον περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού.

Του Όρθρου χοροστάτησε ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, ενώ της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προέβη στην εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Πρωτοδιακόνου της τοπικής μας Εκκλησίας π. Παϊσίου Κολοκυθά.

Ο Σεβασμιώτατος, αρχικά αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, τον βίο, το μαρτύριο και την πίστη της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, τόν προέτρεψε να υπηρετήσει με ζήλο την Εκκλησία του Χριστού. Συνάμα, αναφέρθηκε στις αρετές του τονίζοντας την πίστη, την εργατικότητα, την συνέπεια και την προθυμία, που τον χαρακτήριζαν στα επτά χρόνια της διακονίας του. Κλείνοντας, τού ευχήθηκε η Ιερωσύνη του να είναι πολύχρονη και να γίνεται αιτία να δοξάζεται ο Χριστός και να χαίρονται οι πιστοί.

Νωρίτερα, ο χειροτονούμενος ευχαρίστησε, εμφανώς συγκινημένος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αγάπη του και την στήριξή του στα χρόνια της διακονίας του, τον πνευματικό του πατέρα, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας, τους γονείς και τους οικείους του, όλους τους κληρικούς, αλλά και τους λαϊκούς εργαζόμενους της Μητροπόλεως για την άψογη συνεργασία τους.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Η.Π.Α. – Καναδά, για την παρουσία τους, αλλά και για την διαχρονική προσφορά τους στην ιδιαίτερη Πατρίδα τους γενικότερα και στην τοπική Εκκλησία ειδικότερα. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε σε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς της περιοχής να βρίσκονται πάντα υπό την Σκέπη της Αγίας Παρασκευής.

Στον εορτασμό παρέστησαν οι Βουλευτές Λακωνίας, ο κ. Αθανάσιος Δαβάκης και η κα Νάγια Γρηγοράκου, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος Βασίλειος Τσιγαρίδης, η Λιμενάρχης Νεαπόλεως Αντιπλοίαρχος Βασιλική Χριστοφοράκη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ένωσης Αμερικής κ. Φώτης Κοκοτός, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

(φωτογραφίες – πληροφορίες: arxon.gr)








Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE