ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ Η … ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ Η … ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπιστώσαμε χθες , Δευτέρα, 22/7/2024, την αμετανόητη στάση εργολάβου του έργου Ανάπλασης της περιοχής Πάρκου Γουδέ και των υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης που ανέλαβαν χωρίς άδεια και πάλι να εξοντώσουν παντελώς τους ευκαλύπτους της δενδροστοιχίας , οι οποίοι είχαν κοπεί , αλλά δεν είχαν εκριζωθεί, πριν από 7-8 μήνες και είχαν αρχίσει να «πετάνε» πάλι δημιουργώντας μια νέα δενδροστοιχία στην περιοχή, η οποία γρήγορα θα ξαναδημιουργούσε το τοπίο που τόσο βάναυσα κατέστρεψαν χωρίς άδεια και έγκριση από το Δασαρχείο Σπάρτης.

Συγκεκριμένα και εντελώς τυχαία περνούσε από την περιοχή η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ κ Αναστασία Κανελλοπούλου, η οποία μόλις διαπίστωσε τις εργασίες εκρίζωσης των ευκαλύπτων σταμάτησε τα συνεργεία και κάλεσε αμέσως το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης, προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες εργασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 31/1/2024 η κ Κανελλοπούλου και η δημοτική Σύμβουλος της παράταξης ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ κ Μαρία Τσιρώνη είχαν προσφύγει στην Εισαγγελία Σπάρτης και είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με το θέμα. Έκτοτε κάθε εργασία σχετικά με την ολοκλήρωση της καταστροφής της δενδροστοιχίας των ευκαλύπτων είχε σταματήσει έως χθες που διαπιστώθηκε νέα βάρβαρη επίθεση στα δένδρα που ύψωναν και πάλι ανάστημα.

Τις εργασίες της αναδόχου εταιρίας πραγματοποιούσε στην περιοχή ως υπεργολάβος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Η.Κ με μηχανήματά του , ενώ παράλληλα ο ΟΤΕ πραγματοποιούσε εργασίες αποκατάστασης καλωδίων του. Τις παράνομες εργασίες εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου επέβλεπε ο γεωτεχνικός κ Ν.Π.

Όλοι οι παραπάνω και η κ Κανελλοπούλου κλήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης προκειμένου να δώσουν καταθέσεις , ενώ για μια ακόμα φορά διασώθηκαν έστω και προσωρινά (; ) οι ευκάλυπτοι , οι οποίοι , αν αφεθούν να αναπτυχθούν, πολύ σύντομα θα έχουν γίνει και πάλι δένδρα ικανά να διαμορφώσουν εκ νέου το τοπίο , όπως ήταν πριν τις βάναυσες και παράνομες επεμβάσεις του εργολάβου του έργου, ο οποίος ομολόγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι, όταν έκοψε τους ευκαλύπτους, δεν είχε καμία άδεια στα χέρια του.

Και πράγματι η «άδεια» που επικαλούνται όλοι οι συντελεστές της καταστροφής, δόθηκε έξι και πλέον μήνες μετά την κοπή των δένδρων και είναι ακόμα ελλιπής αφού δεν φέρει την έγκριση της δασικής υπηρεσίας , όπως ο νόμος ορίζει και όπως και ο ίδιος ο εργολάβος ομολόγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι, δηλαδή, θα πρέπει να εγκριθεί από την Δασική υπηρεσία λόγω του ότι η περιοχή είναι κοινόχρηστος χώρος.

Αναμένουμε τις περαιτέρω εξελίξεις

Για την Δημοτική παράταξη ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

Αναστασία Κανελλοπούλου

Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE