Ξεκίνησε η έκθεση φωτογραφίας στο Κάστρο της Μονεμβασίας

 

Μια μοναδική σε ποιότητα και περιεχόμενο έκθεση , η οποία μας μεταφέρει στην Μονεμβάσια και την ευρύτερη περιοχή , τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες τους .
Αξίζει τον κόπο , κάθε κάτοικος , φίλος , επισκέπτης της Μονεμβασίας να την επισκεφθεί για να γνωρίσει την Μονεμβασία τα δύσκολα χρόνια .
Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Monemvasia Society .
Διάρκεια έκθεσης 28 Ιουλίου ως 11 Αυγούστου
Ώρες : 10 πμ ως 1.00 μμ και 7.00 μμ ως 10.00 μμ
Ξεκίνησε η έκθεση φωτογραφίας στον Κάστρο της Μονεμβασίας , στον Άγιο Νικόλαο .
« Μονεμβασιά. Μέσα από το φακό του Poul Rasmussen’»
Στην έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο του Δανού φωτογράφου, Poul Rasmussen, που έζησε στη Μονεμβασιά από το 1966 μέχρι το θάνατό του το 1993.
Ο Rasmussen κατέγραψε τη ζωή στο Κάστρο και τη γύρω περιοχή, καθώς και τις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν σε αυτό το διάστημα, σκιαγραφώντας τη μετάβαση από έναν τόπο κατοικίας μιας απομονωμένης παραδοσιακής κοινωνίας σε έναν κοσμοπολίτικο και ιδιαίτερο τουριστικό πόλο έλξης.
Έχουν εκτεθεί περίπου 100 φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από το αρχείο 16.000 αρνητικών και φωτογραφιών του Poul Rasmussen, που αποτελούν δωρεά της οικογένειάς του.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης αντλούνται από το υλικό του νέου βιβλίου με τίτλο ‘Monemvasia. Through the Lens of Poul Rasmussen’, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Unicorn Publishing.
Η έκθεση οργανώνεται σε 8 θεματικές ενότητες: 1) Ο Βράχος της Μονεμβασιάς και η περιοχή 2) Ασχολίες 3) Η αγορά στη Γέφυρα 4) Καθημερινή ζωή 5) Εορτασμοί 6) Συναντήσεις 7) Νέα Εποχή 8 ) Οι άνθρωποι.
Συμπληρώνεται από το βίντεο προφορικής ιστορίας ‘Ζώσα Ιστορία’ της Δέσποινας Ευγενίδου, με μαρτυρίες κατοίκων, και την εικαστική εγκατάσταση με τίτλο ‘Κόκκινη Κλωστή’ της Ιωάννας-Μαρίας Γιακουμάκη.
Ο φορέας Monemvasia Society σχηματίστηκε το 2005 από κατοίκους του Κάστρου Μονεμβασίας. Στόχος της είναι η διατήρηση της μοναδικής ιστορίας της κοινωνίας της Μονεμβασίας και της γύρω περιοχής μέσω ενός αρχείου 20.000 φωτογραφιών από το 1880 έως τη σύγχρονη εποχή, βίντεο, και προφορικών μαρτυριών.
Έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει τις εκθέσεις Εορτασμός (2007) και Πορτρέτα (2011) και έχει εκδώσει τα βιβλία ‘Monemvasia. People. Place. Presence.’ (2019) και Monemvasia. Through the Lens of Poul Rasmussen (2024).

Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE