ΚΡΗΤΙΚΟΣ: «ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΑΓΟΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ»



Στις προβληματικές και άγονες περιοχές Α΄ κατηγορίας εντάσσεται με ΚΥΑ -η έκδοση της οποίας αναμένεται τις επόμενες μέρες- η Σπάρτη, γνωστοποιεί ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Ειδικότερα, με τη νέα ρύθμιση, αρκετές περιοχές που σήμερα είναι χαρακτηρισμένες ως Β΄, θα αναβαθμιστούν σε Α΄, γεγονός που συνεπάγεται και την αύξηση των απολαβών των υπηρετούντων ιατρών. Επιπλέον, στις ειδικότητες με πολύ μεγάλη έλλειψη, θα καταβάλλεται πλέον του μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, μηνιαίο επίδομα για υγειονομική δομή προβληματικής και άγονης περιοχής κατηγορίας Α΄ και Β' αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως ο κ. Κρητικός από το Νοέμβριο 2023 και βλέποντας το επαναλαμβανόμενο μοτίβο των άγονων προκηρύξεων για τη Ν.Μ. Σπάρτης, με μια σειρά ενεργειών -Κοινοβουλευτικός Έλεγχος, επαφές με πολιτική ηγεσία Υπ. Υγείας, ομιλία στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων & Περιφερειών- επιδίωξε τη μετατροπή της σε Άγονη Α' Κατηγορίας, ομοίως με την υγειονομική δομή των Μολάων.

«Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεών μου, πως πρόκειται για ενιαίο, αδιάσπαστο Νοσοκομείο, με ίδιες απαιτήσεις και ανάγκες και πως και οι δύο μονάδες πρέπει να λειτουργούν ως ένα και να αναβαθμίζουν προοδευτικά το επίπεδο των υπηρεσιών τους», τονίζει ο κ. Κρητικός και προσθέτει: «Προσδοκώ πως η αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος του ελλείμματος ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ, τοποθετείται σε νέες βάσεις. Θα επιμείνω να προσπαθώ, ώστε όλες οι δομές της Λακωνίας να καταστούν ελκυστικότερες για το ιατρικό προσωπικό, ώστε να βελτιώνονται σταθερά και οι υπηρεσίες προς τον πολίτη», καταλήγει.

Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE