15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ

 C:\Users\ILIAS\Desktop\αρχείο λήψης (5).jfif

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ


Η 15 του Οκτώβρη, ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως η «Η Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας». Το  2007 ο ΟΗΕ θέσπισε αυτήν τη μέρα, ως μία μέρα που οι γυναίκες αγρότισσες τιμώνται σε όλο τον κόσμο.

Είναι γνωστό ότι ο ρόλοι της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας είναι πολλαπλοί και απαιτητικοί. Σε ότι αφορά τώρα τις γυναίκες της υπαίθρου-όσο περνούν τα χρόνια οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν πληθαίνουν, ενώ αντίθετα οι ευκαιρίες λιγοστεύουν.

Η Ελληνίδα Αγρότισσα, αθόρυβος ήρωας της υπαίθρου για πολλές δεκαετίες, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να έρθει στο προσκήνιο, και να γίνει ισότιμος μέτοχος αλλά και πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την παραγωγή και τη διακίνηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Η δράση της είναι πολύτιμη όσο ποτέ. Ο ρόλος της αναδεικνύεται περισσότερο καίριος από ποτέ. Πολύπλευρος και πολυδύναμος.

Οι γυναίκες αγρότισσες έχουν δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή διαβίωση, σε διασφάλιση των επαγγελματικών και ιδιοκτησιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και σε ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική μόρφωση και παιδεία. Η γυναίκα αγρότισσα στη σύγχρονη εποχή είναι πολλά περισσότερα από έναν επαγγελματικό προσδιορισμό. Είναι ο «αθόρυβος ήρωας της υπαίθρου»

Οι γυναίκες  πάραυτα αποτελούν το μισό του ανθρώπινου δυναμικού, των ικανοτήτων, της ενέργειας και της δημιουργικότητας στην ύπαιθρο. Γι’ αυτό και όλοι εμείς της οφείλουμε.

Το μέλλον και η πορεία της αγροτικής κοινωνίας και δει της περιφερειακής αγροτικής κοινωνίας, στη Λακωνία και το Δήμο Ευρώτα πρέπει να έχει βασικό πυλώνα την γυναικεία αγροτική επιχειρηματικότητα.

Τα  λόγια πλέον περισσεύουν γιατί τα προβλήματα παραμένουν και συσσωρεύονται λόγω των πολλαπλών κρίσεων με κορυφαίες την κλιματική και την ενεργειακή.

Ενώ στην Ελλάδα και κυρίως για την περιφέρεια ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα είναι το δημογραφικό. 

Η κατάκτηση της ισότητας των φύλων και η ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών της υπαίθρου πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Στόχος είναι να καταφέρουμε να ζούμε σε ένα κόσμο δίκαιο, ανεκτικό, συμπεριληπτικό-έτσι ώστε οι ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων να μπορούν να ικανοποιούνται ισάξια.


Γιορτάζουν σήμερα οι αγρότισσες..
Οι μητέρες μας.
Οι γιαγιάδες μας..
Οι γυναίκες που με τον ιδρώτα τους μεγάλωσαν γενιές και στήριξαν οικογένειες..
Τις τιμούμε..
Τις ευχαριστούμε..


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ

Σχόλια

LAKONES.gr

e-info.gr

EBLOG..gr

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP