Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 34η Αμφικτιονία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 34η Αμφικτιονία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας


Η σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και όλες οι δράσεις που αναπτύσσουν οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της 34ης Αμφικτιονίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που συνεδρίασε στη Σπάρτη το διάστημα 18-20 Οκτωβρίου 2024.

Κατά την τελετή έναρξης της 34ης Αμφικτιονίας, οι εργασίες της οποίας έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Vasilikos Hall Events», ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο ζωής, όπως το χαρακτήρισε, που επιτελούν οι σύλλογοι και οι φορείς των εθελοντών αιμοδοτών, ενώ εστίασε την προσοχή του στον ψυχολογικό και τον κοινωνικό παράγοντα που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ, κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, τόνισε την αναγκαιότητα η Πολιτεία και ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί, να συμβάλλουν ώστε η χώρα να γίνει αυτάρκης από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Χαιρετισμό απεύθυναν, επίσης, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, κ. Ευδοξία Παπαγεωργίου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λακωνίας, κ. Μαρία Καλκάνη, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης και οι βουλευτές Λακωνίας, κ.κ. Νεοκλής Κρητικός και Νάγια Γρηγοράκου.

Η τελετή Αγιασμού των εργασιών της 34ης Αμφικτιονίας έγινε από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Νικόδημο Καρκαμπά.

22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Στο πλαίσιο της 34ης Αμφικτιονίας της ΠΟΣΕΑ διεξήχθη, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το απόγευμα, η 22η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών. Ειδικότερα, οι λαμπαδηδρομείς εθελοντές αιμοδότες διένυσαν συμβολικά τη διαδρομή από τον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα μέχρι την κεντρική πλατεία της Σπάρτης, προκειμένου να μεταδώσουν το μήνυμα-κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. «Ο καθένας από εμάς μια σταγόνα και όλοι μαζί ένας ωκεανός ζωής», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της 22ης Λαμπαδηδρομίας, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος, της προσφοράς αγάπης προς τον συνάνθρωπο.










Σχόλια

LAKONES.gr

e-info.gr

EBLOG..gr

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP