Η.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΣ: Ας πετύχουμε το ΜΑΖΙ όποιος είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ.



Η υποκρισία του Μητσοτάκη για δυνατή αντιπολίτευση περισσεύει !!!
#ΠΑΣΟΚ: Καλείται να αποφύγει το αδελφοκτόνο σύνδρομο του Κάιν
1.Τα δύο κόμματα του αποκαλούμενου κεντροαριστερού χώρου βρίσκονται σε μια περιδίνηση και εσωτερική αναζήτηση με κορυφαία πράξη την επιλογή ηγεσίας για μια νέα πορεία.
2.Η κρίση ταυτότητας των κομμάτων του Σοσιαλισμού και της Σοσιαλδημοκρατίας ξεκινάει κυρίως από την διάλυση του διπολικού κόσμου του «ψυχρού πολέμου» που εγκαθιδρύθηκε μετά το τέλος του Β’ ΠΠ.
3.Διακριτές ιδεολογίες και στρατηγικές για το ρόλο του Κράτους όπου κυριάρχησαν οι δυνάμεις τις Κεντροαριστεράς με την θεσμοθέτηση του Κοινωνικού Κράτους και τις πανευρωπαϊκές/παγκόσμιες συμμαχίες για την επικράτηση της Ειρήνης και την αποφυγή πολέμων «με σεβασμό στις προσδιορισμένες σφαίρες επιρροής» όπως προσδιορίστηκαν με τις διασκέψεις της Γιάλτας και του Πότσδαμ.
4.Επειδή ο καπιταλισμός «δεν πεθαίνει» αλλά αναγεννάται από την τέφρα του η παγκοσμιοποίση άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού στην παγκόσμια σκακιέρα τόσο στην γεωπολιτική (διάλυση Κρατών.. βλέπε ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβία κλπ) ,όσο και στην γεωοικονομία με την ανεγξέλεκτικη ρόή κεφαλαίων , δημιουργία offshore εταιρειών κλπ.
5.Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την υπερσυγκέντρωση πλούτου διαφοροποίησε τους όρους του πολιπολικού πλέον κόσμου , όπου η Η.Π.Α έχουν τον κυρίαρχο ρόλο και δυνάμεις αμφισβήτησης την Κίνα ,την Ρωσία και άλλες άλλες αναδόμενες δυνάμεις.
6.Τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης, της τρομοκρατίας, του ισλαμικού φονταμενταλισμού ,των μετακινήσεων πληθυσμών είτε λόγω πολέμων, είτε στην αναζήτησης εργασίας με κύριο αποδέκτη την Ευρώπη με πρώτη προτεραιότητα την Ελλάδα διαμορφώνουν το εκρηκτικό μείγμα και δημιουργούν τα αδιέξοδα στις κοινωνίες που βλέπουν τα πολιτικά κόμματα να μην μπορούν να λύσεις στα προβλήματα του.
7.Η άλλοτε κραταιά Ε.Ε των ισχυρών ηγετών ήταν εγγυητής της ευημερίας των λαών ιδιαίτερα του Νότου με ισχυρό νόμισμα το Ευρώ έχει οδηγηθεί να είναι παρακολούθημα των ΗΠΑ κυρίως στην εμπόλεμες ζώνες (Ουκρανία, Γάζα κλπ) και ουδέτερη στο Κυπριακό ζήτημα και στην επιθετικότητα της Τουρκίας του Ερντογάν (Αμφισβήτηση στο Αιγαίο και την Θράκη , τζαμί η Αγία Σοφία κλπ). Δεν είναι τυχαίο που ο Ανδρέας Παπανδρέου προέβλεψε την «Γερμανοποίηση της Ευρώπης». Όπως επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε την προνοητικότητα του για ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Σοσιαλιστική Διεθνή μετά την «πτώση του τείχους» που κάποτε την αποκαλούσε «Δούρειο ίππο του καπιταλισμού». Αυτές και άλλες πολιτικές τον καθιστούν αξεπέραστο Ηγέτη.
8.Συμπερασματικά τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης οι δυνάμεις δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν ένα ευδιάκριτο στρατηγικό σχέδιο των νέο-ΜΗπρονομιούχων και της καταρρέουσας μεσαίας τάξης.
Αυτό είναι το καθοριστικό πρόβλημα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη και αυτό χρεώνεται από τις κοινωνίες γιατί διαχρονικά είχαν απαιτήσεις για την ευημερία τους.
Πολλά τα λάθη, αλλά και οι ατολμίες απέναντι στον καλπάζοντα καπιταλισμό που μεταπολεμικά βρήκε τις πολιτικές να δημιουργήσει τα κατάλληλα αναχώματα με το κοινωνικό κράτος, τις συνθήκες παιδείας, εργασίας πολιτισμού κλπ.
9.Αυτή η βαριά ευθύνη βαραίνει τις δυνάμεις της αποκαλούμενης Κεντροαρστεράς στην στις σύγχρονες συνθήκες δηλαδή νέα πανευρωπαϊκής Ostpolitik.
10. Το πολιτικό – οικονομικό τσουνάμι ήταν βέβαιο ότι επηρέασε πολλαπλά την Ελλάδα που χωρίς σταθερές δομές –παρόλες τις σημαντικές αλλαγές- δεν μπορούσε να αντέξει την κρίση χρέους όπου δυστυχώς «η βόμβα έσκασε» στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, χωρίς βέβαια τα πολιτικά κόμματα διακυβέρνησης να μην έχουν τουλάχιστον ισοδύναμες ευθύνες βασικά η πενταετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη.
Από το 2010 το ΠΑΣΟΚ πέρασε από πολλές συμπληγάδες και τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αποκτά πάλι σταθερά την εμπιστοσύνη των κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζει.
11.Στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία έγινε η πρώτη καταγραφή των δυνάμεων όπου ο πρωτίστως ο Παύλος Γερουλάνος είναι πόλος εγγύησης και σύνθεσης, αλλά και η Άννα Διαμαντοπύλου (παρά τις καταγγεγραμμένες ενστάσεις μου για την προηγούμενη δεκαετία της) είναι πλέον μέλος-στέλεχος του οργανισμού του ΠΑΣΟΚ και οι δυο άλλοι υποψήφιοι Κατρίνης- Γιαννακοπούλου απέδειξαν θέληση και απόφαση για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας.
12. Η επιλογή των φίλων και μελών ήθελαν ως καλύτερους μεταξύ των ίσων τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα.
Η αντιπαλότητα-εχθρότητα στα social media δεν παράγει πολιτική.
Πρέπει να κατανοήσουμε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου δεν καταψηφίζουμε αλλά ψηφίζουμε τον Πρόεδρο που με βάση τα δικά μας δεδομένα θα διαμορφώσει για το λαό τις συνθήκες του μέλλοντος εγγυητή της αυριανής ευημερίας του!!!
Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά δυνάμωνε από τις πολιτικές του αντιθέσεις από την «Δημοκρατική Άμυνα» , τους Τροκιστές, τον εκσυγχρονισμό μέχρι σήμερα.
Τα συντροφικά μαχαιρώματα , το αδελφοκτόνο σύνδρομο του Κάιν και η προσωποποίηση των αντιθέσεων δημιούργησαν και θα δημιουργήσουν αδιέξοδα.
Ας έχουμε κατά νου όπως καμία Κυβέρνηση δεν θέλει ισχυρή αντιπολίτευση έτσι και ο Μητσοτάκης το ίδιο επιθυμεί γιατί ο ίδιος ήδη αμφισβητείται ισχυρά από την λεγόμενη λαϊκή Δεξιά.
Ας μην το δώσουμε την ευκαιρία στο Μητσοτάκη με την συνδρομή των συστημικών ΜΜΕ να κρύψει τα δικά του προβλήματα κάτω από το χαλί.
Ας πετύχουμε το ΜΑΖΙ όποιος είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ.
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!!

Σχόλια

LAKONES.gr

e-info.gr

EBLOG..gr

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP