Μουσική Εκδήλωση 24/10: «Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου: Ανατολή και Δύση στο Μυστρά»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας σας προσκαλούν στη Μουσική Εκδήλωση «Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου: Ανατολή και Δύση στο Μυστρά» που θα λάβει χώρα στον Μυστρά (Mystras Grand Palace Resort & Spa) την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18.30.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το εξειδικευμένο και βραβευμένο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή του Ιονίου και φλαουτίστα (μεσαιωνικό φλάουτο) Δημήτρη Κούντουρα, μαζί με τους Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραΐτη, Νίκο Ζιάζιαρη (τραγούδι), Ηλέκτρα Μηλιάδου, Αθανασία Τέλιου (μεσαιωνικές βιέλες) και Αντώνιο Αετόπουλο (ψάλτη). Το μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί είναι ιδιαίτερης ιστορικής και καλλιτεχνικής σημασίας, καθώς περιλαμβάνει έργα σημαντικών συνθετών του Βυζαντίου και της Δύσης, τα οποία γράφτηκαν για γεγονότα που χαρακτηρίζουν την τελευταία περίοδο του Βυζαντίου.

Η μουσική εκδήλωση συνιστά μια από τις ποικίλες δράσεις που περιλαμβάνονται στην Πράξη «και το τραπέζιν έστησαν με την εξόπλισίν του…Συμπόσια και αστική διατροφή στον Παλαιολόγειο Μυστρά», η οποία πραγματοποιείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014–2020» (ΠΑΑ 2014–2020), Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤκοK)», Υπομέτρο 19.2 «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», προϋπολογισμού 48.884,00 €. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την Ομάδα Τοπικής Δράσης, Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ «Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε.». Μέσα από τις δράσεις αυτές (επιστημονική έρευνα, διοργάνωση συνεδρίου, μουσική εκδήλωση, εκδόσεις κ.λ.π.), που εστιάζουν στη γαστρονομία και σε συναφή θέματα του καθημερινού βίου των κατοίκων του Μυστρά, δεσποτών και αστών, μαρτυρώντας τις βαθιές ρίζες της λεγόμενης «μεσογειακής διατροφής», το έργο έχει ως στόχο να αναδείξει τις αντιλήψεις και τα διατροφική ήθη στην υστεροβυζαντινή Πελοπόννησο και κυρίως στον Μυστρά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της σελίδας facebook της ΕΦ.Α. Λακωνίας (facebook/ Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας).




Συνημμένα:

Πρόσκληση

Αφίσες

Πρόγραμμα




Σχόλια

LAKONES.gr

e-info.gr

EBLOG..gr

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP