Α.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ.Δούκας αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον το καινούργιο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ



Δούκας ή Ανδρουλάκης; Πόσο έξυπνο θα αποδειχθεί το ΠΑΣΟΚ.

Άρθρο

Αναστασία Κανελλοπούλου

11 Οκτωβρίου 2014

Όσοι αποτελούν τα μάτια και τα αυτιά του ΠΑΣΟΚ πολλά χρόνια τώρα, ικανοποιήθηκαν από την διαχείριση των πραγμάτων κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από όλους τους συνυποψήφιους για την αρχηγία του κόμματος.


Βέβαια οι εποχές που έχουμε ζήσει οι παλιότεροι με τον Ανδρέα Παπανδρέου , με τον Κώστα Σημίτη , με τον Γιώργο Παπανδρέου, έχουν περάσει. Σήμερα την όλη πολιτική διαχείριση καλείται να αναλάβει μια νέα γενιά στελεχών που έχουν μεγαλώσει σε εποχές πολύ διαφορετικές από την Μεταπολίτευση. Και σωστά !


Το ερώτημα που τίθεται στους ψηφοφόρους των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, είναι ποιος από τους δύο υποψηφίους , ο κ Δούκας ή ο κ Ανδρουλάκης, μπορεί να πετύχει τον στόχο του ΠΑΣΟΚ που είναι η ανάδειξή του σε αξιωματική αντιπολίτευση αρχικά και η κατάκτηση της εξουσίας στην συνέχεια. Ελπίζω πραγματικά το κριτήριο των ψηφοφόρων να είναι αυτό και ο στόχος όλων μας να είναι το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, η εξωστρέφεια και η λαϊκότητα, που αποτελούσαν πάντα τα μεγάλα ατού του ΠΑΣΟΚ !


Ο κ Ανδρουλάκης, όπως ομολογεί και ο ίδιος , δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει επαρκώς το πρόγραμμα που ως αρχηγός του κόμματος συνέθεσε και πρότεινε. Όπως τον κατηγορούν οι συνυποψήφιοί του, κράτησε το κόμμα κλειστό σε μια ομάδα εσωκομματικών του υποστηρικτών , με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνθέσει το αποτέλεσμα που φυσικά επιθυμούσε και ο ίδιος και που αποτελεί τον στόχο του ΠΑΣΟΚ στο εξής.


Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή η οργανωτική και πολιτική συμπεριφορά του κ Ανδρουλάκη που προφανώς είναι αποτέλεσμα μεγάλης ανασφάλειας, τον βοήθησε πολύ στην διείσδυση στο εκλογικό σώμα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κινήθηκε με βήματα σημειωτόν στα εκλογικά αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ αν και απέναντί του είχε έναν ΣΥΡΙΖΑ και στην συνέχεια και μια ΝΔ που κατέρρεαν.


Από την άλλη πλευρά, ο κ Δούκας , εκλεγμένος Δήμαρχος της Αθήνας, βρέθηκε μπροστά σε μια δεύτερη μεγάλη πρόκληση, στην οποία ανταποκρίθηκε και αποφάσισε να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.


Ο κ Δούκας , αντίθετα από τον κ Ανδρουλάκη, κατάφερε να διεμβολίσει τον χώρο και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, κατακτώντας ένα 56% στις εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας. Η μοναδική λαμπερή και χαρούμενη μέρα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 10-15 χρόνια!


Ο κ Δούκας αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον το καινούργιο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και δίνει με τον λόγο και την πολιτική λειτουργία που προτείνει, ένα νέο μοντέλο για την λειτουργία του κόμματος. Είναι ένας λαϊκός ηγέτης που δεν δείχνει θυμωμένος! Με το χαμόγελο και την αυτοπεποίθησή του δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει τα πράγματα. Άλλωστε και η μεγάλη και χυδαία επίθεση που δέχθηκε ο κ Δούκας από συμφέροντα και δημοσιογράφους σε διατεταγμένη υπηρεσία , που τρομάζουν μπροστά στην νέα πολιτική της αναδιανομής του πλούτου που προτείνει με αποφασιστικό τρόπο για το ΠΑΣΟΚ ο κ Δούκας, δεν κατάφεραν να τον « βγάλουν από την μέση»!


Ο κόσμος τον θέλει ως ηγέτη του και ελπίζει ότι θα πετύχει και την δεύτερη μεγάλη ανατροπή!


Άλλωστε ο λαός είναι πάντα σοφός στις επιλογές του και αντιλαμβάνεται και το timing! Και φυσικά πιο έξυπνος είναι πάντα αυτός που επιλέγει να δώσει ευκαιρίες στο νέο , στο δυναμικό και στο επιτυχημένο, σ’ αυτόν που φαίνεται ότι θα προχωρήσει δυναμικά μπροστά και θα αφήσει πίσω τον δοκιμασμένο που δεν ανταποκρίθηκε στην ευκαιρία που του δόθηκε και δεν κατάλαβε τις απαιτήσεις των καιρών!


Το δίλημμα του ψηφοφόρου ποιο είναι , λοιπόν: να ακολουθήσει την πεπατημένη που ξέρει ότι θα τον οδηγήσει με αργά βήματα σε περιορισμένη εκλογική άνοδο, ή να αποφασίσει να δώσει μια ευκαιρία στο καινούργιο πρόσωπο που απέδειξε ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή;


Η επιλογή , λοιπόν, της Κυριακής, 13 Οκτωβρίου 2024, θα δείξει πόσο έξυπνο και πόσο έτοιμο είναι το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία της χώρας!

Σχόλια

LAKONES.gr

e-info.gr

EBLOG..gr

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP