Πρόγραμμα Erasmus+ "υποδέxτηκε αντιπροσωπείες από 3 Διαπιστευμένα σχολεία του εξωτερικού "

463271775_18460680895041571_5905988332507376621_n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα Erasmus+, Τομέας Σχολικής εκπαίδευσης

KA121-SCH - Erasmus Accreditation in School Education


Εισερχόμενη κινητικότητα στη Σπάρτη

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης συντόνισε δραστηριότητες εισερχόμενης κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ την εβδομάδα από 13 έως 19 Οκτωβρίου 2024. Πιο συγκεκριμένα, υποδέxτηκε αντιπροσωπείες από 3 Διαπιστευμένα σχολεία του εξωτερικού για να υλοποιήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα που σχετίζονται με τους στόχους που έχουν προσδιοριστεί στο ευρωπαϊκό πλάνο ανάπτυξης του οργανισμού. Οι κύριοι στόχοι των δραστηριοτήτων συνοψίζονται ως εξής:

Ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνείδησης και αποδοχής της διαφορετικότητας των μαθητών/τριών και προώθηση της ευημερίας στο σχολείο.


Καλλιέργεια Δημοκρατικών αξιών και ενίσχυση της συνείδησης της ταυτότητας του υπεύθυνου και Ευρωπαίου πολίτη.

Στις δραστηριότητες συμμετείχε εκτός από αντιπροσωπεία ελλήνων μαθητών και καθηγητών και μια ομάδα 20 μαθητών και εκπαιδευτικών από τα συνεργαζόμενα σχολεία του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ισπανίας που επισκέφτηκαν τη Σπάρτη για το σκοπό αυτό. Το θέμα των δραστηριοτήτων ήταν: “EU-nited Schools: When Democracy Thrives, wellbeing drives” («Σχολεία της ΕΕ: Όταν η Δημοκρατία ευδοκιμεί, η ευημερία επικρατεί»).

Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράση στο πεδίο, βιωματικά εργαστήρια και επιστημονική ενημέρωση από αρμόδιους φορείς εντός και εκτός του σχολείου. Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες έγιναν επισκέψεις – ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η αρχαία Σπάρτη, το Σπίτι της Ευρώπης, το Άγαλμα του Λεωνίδα, η Καστροπολιτεία του Μυστρά, το κάστρο της Μονεμβασίας και το γραφικό λιμάνι του Γυθείου μέσα στο πλαίσιο καλλιέργειας της διαπολιτισμικής συνείδησης και της γνωριμίας με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του σχολείου υποδοχής.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος προϋποθέτει την αρωγή και συνεργασία πολλών φορέων και παραγόντων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας και είναι μια άριστη ευκαιρία να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του οργανισμού και να αποδείξει το σχολείο πως είναι ανοιχτό προς την τοπική κοινωνία και αποζητά την αρωγή και συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να πετύχει τους πολλαλπούς του στόχους. Υπήρξε πραγματικά συγκινητική και άμεση η ανταπόκριση και ικανοποίηση των αιτημάτων μας, τόσο εκ μέρους του Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί όχι μόνο τον Δήμο Σπάρτης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης αλλά και τους ακόλουθους φορείς και οργανισμούς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και την αρχαιολόγο κυρία Κουλογεωργίου για την ξενάγηση στον χώρο της αρχαίας Σπάρτης.


Τον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων και Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης “Τουλίπα Γουλιμή” στους Αγίους Αποστόλους (Νεάπολη) και τους εθελοντές του σταθμού κύριο Ψαράκη Γιάννη και κυρία Μαρία Αρώνη.


Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Λακωνίας και την υπεύθυνη του κέντρου κυρία Παλούμπα Ελένη για το συντονισμό και υλοποίηση του βιωματικού εργαστηρίου παρασκευής σαπουνιού.


Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Ιδρύματος Πειραιώς και τον κύριο Μπαγιώκο Ιωάννη για την παραχώρηση αίθουσας του μουσείου για την υλοποίηση του εργαστηρίου παρασκευής σαπουνιού καθώς και την ενημέρωση σχετικά με τα εκθέματα και τους σκοπούς του μουσείου.


Το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας “Mani Horses” (Πύργος Διρού) που συντόνισε και πραγατοποίησε τη βιωματική δραστηριότητα σχετικά με την ιππασία και τα οφέλη της για τον άνθρωπο.

Η παιδαγωγική ομάδα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του 3ου Γ.Ε.Λ. Σπάρτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον μαθητικό πληθυσμό, αλλά και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις απαιτήσεις υποδοχής, εκπαίδευσης και φιλοξενίας των Ευρωπαίων εταίρων που συμμετέχουν στο Σχέδιο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα εξαιρετικά σχόλια και τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια αξιολόγησης που διατέθηκαν κατά τη λήξη των εκδηλώσεων. Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες ωφελήθηκαν με πολλαπλό τρόπο από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και έλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής κατά την τελετή λήξης των εκδηλώσεων.

Σύσσωμη η σχολική κοινότητα βρίσκεται σε αναμονή της υλοποίησης της 1ης εξερχόμενης κινητικότητας ομάδας εκπαιδευτικών και μαθητών στην Ισπανία τον Μάρτιο του 2024 στο πλαίσιο της Διαπίστευσης που έχει απονεμηθεί στο σχολείο.

Όλες οι δράσεις του σχολείου συγχρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή του ανωτέρω δελτίου τύπου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό.

Η Διευθύντρια του 3ου ΓΕ.Λ. Σπάρτης


Λαγού Σταυρούλα

Σχόλια

LAKONES.gr

e-info.gr

EBLOG..gr

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP