Αυτή η πόλη
Η εικόνα της Σπάρτης δεν τιμά κανέναν ούτε το μόνιμο κάτοικο της ούτε τον κάθε επισκέπτη της. Μια πληγωμένη πόλη, γιατί στο βηματισμό της για να γίνει λειτουργικά και αισθητικά καλύτερη , βρέθηκε αντάμα με έναν άχρηστο και ανίκανο εργολάβο που επί μία τριετία σχεδόν τώρα ταλαιπωρεί την τοπική μας κοινωνία. Με την χαρακτηριστική του αδυναμία να ολοκληρώσει τα 2 τουλάχιστον έργα στην καρδιά της πόλης.
Ενας εργολάβος που εμπαίζει όλους, που δεν είχε τις προυποθέσεις από άποψη αξιοπιστίας, γνώσης και στελέχωσης να ολοκληρώσει αυτά τα έργα που ανέλαβε να κάνει. Την είδε τη δουλειά σαν αρπαχτή και μόνον , γιατί όταν με ένα ολιγομελές συνεργείο προσπαθείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου τότε είναι σίγουρο ότι δεν έχεις πρόθεση να ολοκληρώσεις τα έργα αλλά βαδίζεις στη λογική του πάμε και όπου βγει και ότι βγει !
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η νέα Δημοτική Αρχή όταν ακριβώς αναλαμβάνει πριν από έναν χρόνο του δίνει το φιλί της ζωής και του λέει απλά συνέχισε να μας εμπαίζεις , αντί να τον στείλει από εκεί που ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες!
Αυτό που λέει ο σοφός λαός μας ότι « η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί » δεν λέει τίποτα τους τοπικούς ταγούς μας!
Και φτάνουμε εδώ στο τελικό αποτέλεσμα! Στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ειρημένοι»! Στη βομβαρδισμένη πόλη!
Από την άλλη πλευρά η τοπική μας κοινωνία παραμένει απούσα από την τραγική αυτή κατάσταση. Ένας παθητικός δέκτης, χωρίς φωνή, χωρίς αντίδραση, χωρίς τόλμη ! Ένας θεατής ! Λες και η κατάσταση αυτή αφορά άλλη περιοχή άλλη πόλη !
Περιμένουμε πότε θα συγκροτηθεί και θα συνέλθει το περιβόητο Τεχνικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει το έωλο αίτημα όπως έχει τελικά διατυπωθεί , εάν και εφόσον ο εργολάβος τήρησε τις εντολές της αναθέτουσας και επιβλέπουσας Υπηρεσίας και όχι γιατί είναι ανίκανος να ολοκληρώσει τα έργα στους χρόνους της συμβατικής υποχρέωσης!
Και μετά να περιμένουμε την αντίδραση πιθανής προσφυγής στην όποια απόφαση και μετά τα προχωρήσει σε ανάθεση σε νέο εργολάβο πάλι με πιθανές ενστάσεις !!! Χρόνος απαιτούμενος για όλα αυτά άντε με το καλό μία διετία ! Συν τον χρόνο που απαιτείται για ολοκλήρωση τουλάχιστον 6 μήνες! Φέξε μου και γλίστρησα έτσι απλά !
Αυτή είναι η χρονοιστορία για αυτό που έπεται!
Δηλαδή η πόλη θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε αυτό το χάλι για τουλάχιστον 2,5 χρόνια ακόμη !
Είναι καιρός πατριώτες, να αφυπνιστούμε, να δράσουμε συντεταγμένα ! Η κατάσταση δεν πάει άλλο ! Που είναι οι συλλογικότητες της πόλης, που είναι τα επιμελητήρια, οι φορείς, που είναι οι ενεργοί πολίτες;
Είμαστε όλοι συνένοχοι γιατί αποδεχόμαστε αυτή τη κατάσταση !
Πόσες μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου έχουν γίνει από τους άμεσα πληττόμενους; Καμία !
Καιρός λοιπόν να ξυπνήσουμε από το λήθαργο μας! Εδώ και τώρα να γίνει ένα συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία , να φωνάξουμε, να αντισταθούμε, να καταγγείλουμε, να πιέσουμε!!! Να ακούσει η επίσημη Πολιτεία το αίτημα μιας καθημαγμένης πόλης και να δώσει λύση!
Μπορούμε ; Και φυσικά μπορούμε ! Αρκεί να βγει μπροστά μία συλλογικότητα να το οργανώσει! Διαφορετικά ας αποδεχτούμε τη μοίρα μας και τον εμπαιγμό και ας αναμένουμε !
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
Συνολικές προβολές σελίδας
5231127
ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
e-info.gr
- ΑΘΗΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ - Grad international
- Σπάρτη – Ενοικιάζεται επιπλωμένο διαμέρισμα 140 τ.μ - Grad international
- ΣΠΑΡΤΗ – Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 100 τ.μ - Grad international
- Ευκαιρία Σπάρτη – Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ / 70.000€ - Grad international
- Αθήνα – Πωλούνται επιπλωμένες γκαρσονιέρες από 17 τ.μ – 29 τ.μ - Grad international
LAKONES.gr
- ΧΑΡΑΚΑΣ: Πλήθος προσκυνητών στην πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου
- ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
- Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας για την Εθνική Αντίσταση 1941-1944
- Ημέρα της Ευρώπης 9 Μαΐου: Από τον Σούμαν στις κραυγές των λαών: Αναγέννηση ή αποσύνθεση;
- Ως δημοτική παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – Νέα Αρχή για τον Ευρώτα», τιμούμε όλες τις μητέρες
EBLOG.gr
- Λέων ΙΔ’ ο νέος Πάπας: Θεωρείται μετριοπαθής και συμφιλιωτικός
- Προκαταρκτική εξέταση στο νοσοκομείο «Ελπίς» για το ατύχημα που προκάλεσε εγκαύματα
- Ν. Ανδρουλάκης: Θα προτείνουμε προανακριτική για κακουργηματικές πράξεις για τον Κ. Καραμανλή
- Δήμος Αθηναίων : Νέοι κανονισμοί για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών
- Βρέθηκε νεκρός ο 43χρονος Σπύρος στην αποθήκη του σπιτιού του
RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
- Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
- Χάος στην αγορά Real Estate με τον ΝΟΚ - Προσφυγές στη δικαιοσύνη και αλαλούμ με τους επενδυτές
- ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι προδιαγραφές των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και η κατάταξη καταλυμάτων NOMOΣ 5170/2025
- Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- Ποια οικόπεδα θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα
ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
- ΜΕΝΟΥ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ " Η ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ" ΣΠΑΡΤΗ ΤΗΛ. 2731082002
- ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
- ΑΓΡΟΑΞΩΝ ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2731036914 ΣΠΑΡΤΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ,ΛΙΠΑΣΠΑΤΑ,ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
- Kαθαριστήρια Evrotas Clean Λυκούργου 30, Σπάρτη 27310 21 349 Καθαρισμός χαλιών - μοκετών Συντήρηση - επισκευή χαλιών Βιοκαθαρισμός στρωμάτων - επίπλων Καθαρισμός ενδυμάτων - κλινοσκεπασμάτων Καθαρισμός - βαφή δερμάτινων Ξενοδοχεία - επαγγελματικοί χώροι Εξυπηρέτηση Κυθήρων Καθαρισμός βρεφικών ειδών
- ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ 6972623783
BANNER 1
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ
IATRIKOS.gr
- 4ο Πανελλήνιο Γαστρεντερολογικό Σεμινάριο στην ΠΦΥ 20-23 Μαρτίου 2025
- 2η Επιστημονική Ημερίδα "Παναγιώτης Μπάλας" Επιστημονική ημερίδα της Β' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. του Γενικού Νοσοκομείου "Λαϊκό"
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΛΕΒΟΛΟΓΙΑΣ 21-23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας 29 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2025
- 31η Επιστημονική Ημερίδα "Επίκαιρα Θέματα στην Παιδιατρική"
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου